Poverenica: Žene zaslužuju više mesta u SANU

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković pozdravila je listu kandidata i kandidatkinja za članstvo u SANU.

Izvor: B92

Sreda, 24.01.2018.

11:33

Poverenica: Žene zaslužuju više mesta u SANU
Foto: Wikipedia, Srðan Vesiæ

Listu je predložio Institut za filozofiju i društvenu teoriju.

U trenutnom sastavu SANU ima veoma malo žena i zbog toga je izuzetno važno što se na listi od 16 kandidata nalaze renomirane naučnice iz različitih oblasti, istakla je poverenica.

Ona je u saopštenju istakla da se u Srbiji veliki broj žena veoma ozbiljno bavi naukom i umetnošću, ali da njihov rad često ne dobija adekvatno priznanje u društvu.

Nesporan doprinos žena nauci i umetnosti, ne samo u Srbiji, nego i u svetu, zavređuje da sastav naše najuglednije institucije oslikava realno stanje, čime se doprinosi ostvarivanju rodne ravnopravnosti, ali i potvrđuje i jača ugled Akademije, zaključila je poverenica Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: