Žestok zemljotres kod SAD, pa dvadesetak manjih

Zemljotres jačine osam stepeni Rihterove skale registrovan je na oko 300 kilometara od obale američke države Aljaske, prenosi BBC.

Izvor: B92

Utorak, 23.01.2018.

10:55

Žestok zemljotres kod SAD, pa dvadesetak manjih
Getty images

Osim toga, nakon snažnog zemljotresa jačine 7,9 stepeni Rihtera, Aljasku je pogodilo i dvadesetak naknadnih potresa.

Kako se navodi, epicentar zemljotresa je na dubini od oko deset kilometara, a nadležne službe su izdale upozorenje na cunami.

Prvobitno je javljeno da je zemljotres bio jačine 8,2 stepena posle čega je objavljeno upozorenje na cunami.

To upozorenje je posle nekoliko sati povučeno, preneo je AP.

Geofizičar iz američkog Nacionalnog centra za informacije o zemljotresima Džon Belini je rekao da su registrovana 24 naknadna potresa, od kojih je najači bio od 5,3 stepena.

Zemljotres je registrovan na južnoj obali Aljaske, 300 kilometara od Kodijaka, na dubini od 10 kilometara, saopštio je američki Geološki institut, prenosi BBC.

Američka nacionalna meteorološka služba saopštila je nakon prvog snažnog potresa da upozorenje za cunami važi ne samo za Aljasku, već i za Kaliforniju i obalu Britanske Kolumbije.

Zasad nema izveštaja o eventualnoj šteti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: