Dodik: Znam sve, a kad god letim traže da prizemlje avion

Lider RS Milorad Dodik izjavio je da već godinu dana zna da Sarajevo od Srbije zahteva njegovo privođenje.

Izvor: Tanjug

Utorak, 23.01.2018.

23:47

Dodik: Znam sve, a kad god letim traže da prizemlje avion
Foto: Tanjug / Filip Krainèaniæ

"I ne samo to, postoji nalog da se, kad letim negde, od zemalja u regionu traži da prizemlje vladin avion i pretresu ga, " rekao je Dodik za "Večernje novosti".

Osim toga, Dodik je istakao i da je zahvalan predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je to objavio.

On kaže da se konstantno nalazi na udaru "raznih mešetara", među kojima, tvrdi, ima i njegovih političkih protivnika iz redova srpskih stranaka u RS.

"U nedostatku dokaza o tome da postoji bilo šta neregularno oko nekretnine koju posedujem u Beogradu, oni izmišljaju i fabrikuju priče o meni i mojoj porodici. Pokrenuli su istragu, angažovali sudskog veštaka iz Tuzle, a kad nisu bili zadovoljni njegovim rezultatima, smenili su ga i našli novog iz Sarajeva. I još sve pokušavaju da uvuku Beograd", navodi Dodik.

Dodik smatra da to rade jer bi u tom slučaju mogli da kažu da "Srbija saslušava Dodika", da "čak i tamo smatraju da je on lopov i kriminalac".

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je gostijući u emisiji "Ćirilica" na televiziji Hepi da je prošle godine u Beograd stigao zahtev da se uhapsi Dodik, što je neigrao ministar bezbednosti BiH Dragana Mektića.

Dodik kaže da je, koliko zna, Vučić govorio "na osnovu zvaničnih informacija koje je dobio od institucija u Sarajevu."

Vlasti BiH zatražile su od Srbije pomoć u istrazi o sumnjivim finansijskim transakcijama na području te zemlje povezanim s predsednikom RS Miloradom Dodikom, izjavio je ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić, a ne zahtev za privođenje i hapšenje.

U izjavi koju je preneo sarajevski portal "Faktor" Mektić je opovrgnuo tvrdnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića kako je iz BiH prošle godine u Beograd stigao zahtev da se tamo uhapsi Dodik.

Vučić je takvu tvrdnju izneo u intervjuu za beogradsku televiziju Hepi.

"Bio je službeni zahtev za privođenje predsednika RS pre godinu dana. Zamislite da Srbija privodi predsednika RS. Jeste li vi normalni? Šta hoćete, da pravimo granicu onakvu kakva je nekada ranije pravljena?", kazao je Vučić, dodajući kako je sve to bilo zbog "neke vile".

Milorad Dodik je pod istragom Tužilaštva BiH zbog sumnje da je na nezakonit način kupio vilu u elitnom beogradskom naselju Dedinje za koju je platio 750.000 evra. Sumnja se da je on tu kupovinu obavio u gotovini novcem nejasnog porekla, a celu transakciju prikrio je naknadno odobrenim fiktivnim kreditom privatne banke iz Bijeljine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: