"Troškovi za putovanja i promociju Kancelarije – tajna"

Kancelarija za KiM kao "tajni podatak" označila je koliko će u 2018. sredstava potrošiti na službena putovanja i promociju putem društvenih mreža, piše "Danas".

Izvor: B92

Utorak, 23.01.2018.

10:01

Tanjug, arhiva

Na sajtu Kancelarije za Kosovo i Metohiju u planu javnih nabavki za 2018. godinu označeno je kao tajni podatak koliko će sredstava biti utrošeno na - službena putovanja u Srbiji i inostranstvu, nabavku goriva, strategiju komunikacije na društbenim mrežama, mobilnu telefoniju i usluge praćenja i snimanja aktivnosti Kancelarije.

Kako navodi list, interesantno je da je odluka o tajnosti za plaćanje pojedinih usluga doneta nakon što je otkriveno da je Kancelarija jednu privatnu firmu platila oko milion dinara za posao ažuriranja profila na društvenim mrežama tog vladinog tela i njenog direktora Marka Đurića.

Programski direktor Transparentnosti Srbije Nemanja Nenadić rekao je za "Danas" da proglašenje procenjene vrednosti javnih nabavki tajnom nije opravdano ukoliko postoji konkurencija na tržištu i dodao da Kancelarija za Kosovo i Metohiju treba da obrazloži taj postupak.

Iz kancelarije poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka ličnosti naveli su za list da oznaka tajnosti tamo gde nije potrebno često krije zloupotrebu i korupciju.

Dodaju da je Vlada izuzeta od nadležnosti poverenika, a pošto je Kancelarija za Kosovo i Metohiju vladino telo, oni u tom slučaju nemaju formalnog osnova za intervenciju.

U Kancelariju nisu u ponedeljak odgovorili na pitanje lista "Danas" zbog čega su sredstva iz budžeta Srbije, opredeljena za pojedine usluge Kancelarije, označena kao tajna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: