Ruski ambasador: Ubistvo Ivanovića ozbiljan udarac Srbiji

Ubistvo jednog od lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića zadalo je ozbiljan udarac kako Srbiji, tako i dijalogu Beograda i Prištine koji je Ivanović podržavao.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.01.2018.

21:24

Ruski ambasador: Ubistvo Ivanovića ozbiljan udarac Srbiji
Screenshot

To je izjavio ruski ambasador u EU Vladimir Čižov.

U intervjuu televiziji Rosija 24, on je ocenio da su "sada izgledi za taj dijalog, koji nikada nije bio naročito uspešan, postali još sumorniji".

"Mislim da bi kontakti, koji su i do sada bili prilično malobrojni, mogli da se još više smanje", zaključio je Čižov, prenosi Tas s.

Ruska agencija podseća da su nepoznati napadači ispalili smrtonosne hice u Ivanovića ispred sedišta njegove stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Tas navodi i da je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, posle ubistva Ivanovića, poručio da će Beograd nastaviti dijalog s Prištinom tek nakon što dobije detaljne informacije o napretku u istrazi o ubistvu, ali i da je naglasio posvećenost Beograda normalizaciji odnosa sa Prištinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: