"Vučić nastavlja da ljudima crta mete"

Lider DS Dragan Šutanovac ocenio je, povodom pretnji glavnom uredniku agencije Beta Draganu Janjiću, da Aleksandar Vučić nastavlja da "ljudima crta mete".

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.01.2018.

11:25

On je rekao da se to čini samo nekoliko dana nakon ubistva čoveka od koga su na isti način pravili metu.

"Zabrinjavaju pretnje i Draganu Janjiću i (predsedniku NUNS-a) Slaviši Lekiću, opoziciji i svim ljudima koji razumeju vreme u kome živimo, imaju hrabrosti da iznesu stav i koji su podsetili na sve ono šta je Vučić i njegova kamarila govorila o Oliveru Ivanoviću pre samo nekoliko meseci. Danas se najbolje pokazuje da nijedna pretnja nije bezazlena i upravo su pretnje dokaz da je pritisak sve veći i da je Vučić govor mržnje institucionalizovao kao odnos prema svima koji nisu deo režima", naveo je on.

Šutanovac je u saopštenju ocenio da "nijedna režirana predstava" ne može da skrene pažnju sa činjenice da živimo u zemlji u kojoj se ubijaju političari i u kojoj se svakodnevno dešavaju ubistva na ulicama.

"Ovakva vlast postoji sve dok proizvodi neprijatelje i baš zato je odgovornost za atmosferu u kojoj se traži sledeća žrtva na Aleksandru Vučiću lično. Ovaj mračan period će se pamtiti samo po nasilju, režiranim predstavama i režiranim napadima", dodao je Šutanovac.

Lider DS je rekao da je glavni zadatak te stranke oslobađanje institucija od samovolje pojedinaca i da od toga neće odustati nikada.

"Danas pozivamo sve nadležne institucije da reaguju, ispitaju sve navode i zaštite i Dragana Janjića i Slavišu Lekića i sve ljude kojima se preti. Reakcija institucija jedini je način da se očuva čast institucija Srbije i svih poštenih ljudi koji u njima rade", naveo je Šutanovac.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je ranije da pojedinci na društvenim mrežama otvoreno pozivaju na linč Dragana Janjića, koji je i potpredsednik NUNS-a.

Direktan povod za pretnje Janjiću bila je njegova ocena da je ubistvo Olivera Ivanovića politički motivisano, a pretnje su stizale sa sponzorisanih stranica na društvenim mrežama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: