"Dobio sam poziv od Vučića, rekao mi je da formiram tim"

Nosilac liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" Zoran Radojičić kaže da se o opciji da bude gradonačelnik Beograda pričalo tokom dogovora o listi.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.01.2018.

09:25

Foto: Tanjug, arhiva

"Ta tema je otvorena i posle izbora. To nije bila moja ambicija, ali kada sam razgovarao sa predsednikom Vučićem, napravio sam paralelelu između rukovođenja gradom i rukovođenja jednom od najznačajnijih medicinskih institucija na čijem sam čelu. Složili smo se da mogu da odgovorim izazovu", rekao je Radojičić za "Večernje novosti".

Direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj ne zazire ni od posla, niti od problema koji bi mogli da ga sačekaju kao gradonačelnika i kaže;

"Za nas koji radimo sa najtežim pacijentima, krize su svakodnevica".

Upitan kako je došlo do toga da bude nosilac liste SNS, Radojičić kaže da je dobio poziv od Vučića, koji mu je rekao da formira tim za Beograd, listu koja je više od politike.

"Razgovarali smo i ponudio mi je da budem prvi na listi, deo tima koji ima odgovoran zadatak da nastavi da unapređuje kvalitet života u glavnim gradu, da Beograd bude još lepši i privlačniji i za naše građane i za posetioce naše prestonice", objasnio je Radojičić.

On je naglasio da nije član nijedne stranke i da nikada nije ni bio, a to kako dodaje nije bio uslov ni kada je pre četiri godine predložen za direktora Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

"I tada, i sada, zahtev koji je pred mene postavljen je isti. Tražili su da svoje znanje, veštine i iskustvo stavim u službu opšteg dobra i sistema", rekao je Radojičić.

Upitan šta će biti njegovi prvi "hirurški rezovi" ako bude gradonačelnik, Radojičić kaže da je mnogo stvari urađeno u protekle četiri godine, što se može videti kada se prošeta gradom, ali da još mnogo toga ostaje da se uradi.

"Projekat najbliži mom srcu je svakako 'Tiršova 2', izgradnja nove dečje bolnice u Beogradu. Činjenica da sam lekar, a da sam na čelu liste, znači da možemo još značajnije da unapredimo stanje u zdravstvu u naredne četiri godine. Naravno, tu su i druge važne oblasti poput saobraćaja, metroa, infrastrukture, kulture, sporta, investicija. Imamo tim ljudi i zajedno možemo sve to da postignemo", navodi on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: