Lavrov: SAD su razbesnele Tursku

Turska vojska je ušla u sirijski region Afrin koji je pod kontrolom Kurda, dan nakon što je pokrenula vazdušne udare u tom regionu.

Izvor: B92

Nedelja, 21.01.2018.

22:54

Lavrov: SAD su razbesnele Tursku
Foto: Tanjug/AP

Šef ruske diplomatije rekao je u intervjuu za "Komersant" da su Ankaru razbesnele "jednostrane akcije" Vašingtona u Iranu i Siriji.

"Mnogi politički analitičari pitaju zašto nam je stalo i kažu da je najgore – najbolje: pustite SAD da dokažu nemogućnost da dođu do sporazuma, da pokažu svoju destruktivnu ulogu u globalnim poslovima, pustite da to bude u Iranu ili Siriji i gde su jednostrane akcije već razbesnele Tursku", rekao je Lavrov.

U intervjuu za moskovski Komersant, koji je urađen ranije ove nedelje, a objavljen danas, Lavrov je ocenio i da "ne obećava" pokušaj SAD da kroz moguće uvođenje novih sankcija promene spoljnu politiku Rusije, preneo je Rojters.

Turska vojska ranije danas je ušla u sirijski region Afrin koji je pod kontrolom Kurda, dan nakon što je pokrenula vazdušne udare u tom regionu.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je da će turske snage brzo završiti operaciju u Afrinu, istakavši da je Turska rešena da tu oblast očisti od milicije pod nazivom "Jedinice za zaštitu naroda", koja uživa američku podršku, a koju Ankara smatra terorističkom grupom.

Američki ministar odbrane Džejms Matis tvrdi da je Turska obavestila Sjedinjene Države da će krenuti sa vazdušnim udarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: