Pens stigao u Izrael

Američki potpredsednik Majk Pens stigao je u Izrael, gde će razgovarati s najvišim zvaničnicima te zemlje, prenela je agencija Frans pres.

Izvor: Beta

Nedelja, 21.01.2018.

22:16

Pens stigao u Izrael
Foto: GettyImages

Njegova poseta Izraelu, trećoj i poslednjoj zemlji u okviru bliskoistočne turneje, prvobitno je planirana za decembar 2017, ali je odložena. Potpredsednik SAD je prethodno bio u poseti Egiptu i Jordanu.

Nekoliko planiranih sastanaka otkazano je uoči Pensove turneje zbog nezadovoljstva i kritika posle odluke američkog predsednika Donalda Trampa 6. decembra da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela.

Palestinski predsednik Mahmud Abas odbija da se sastane s Pensom, zbog čega će njegova poseta Izraelu biti među retkim posetama visokih američkih zvaničnik koje ne uključuju razgovore s Palestincima, naveo je AFP.

Pens će u ponedeljak razgovarati s premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom, a zatim će se obratiti poslanicima u izraelskom parlamentu, ali će njegov govor bojkotovati arapski poslanici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: