"Maslinova grančica" Erdogana – pogođeno 108 meta u Siriji

U turskim vazdušnim napadima u Siriji pogođeno je 108 meta sirijskih Kurda, saopštila je vojska.

Izvor: B92

Nedelja, 21.01.2018.

08:28

Ilustracija: Thinkstock

Turska vojska nije precizirala da li su se sve mete nalazile u provinciji Afin, gde se nalazi glavni deo kurdskih paravojnih formacija u Siriji, prenosi Rojters.

Turska vojska je vojnu operaciju protiv Kurda u sirijskom regionu Afrin nazvala "Maslinova graničica".

Kako se navodi, prethodno su ekstremisti pucali na pozicije turske vojske, prenosi Rojters.

U saopštenju se precizira da je turska vojska gađala skloništa ekstremista tri kurdske grupacije - Radničke partije Kurdistana, Stranke demokratske unije i Jedinice za zaštitu naroda.

Visoko pozicionirani zvaničnik američkog Stejt departmenta juče je izjavio da ukoliko se ispostavi da su navodi o turskom granatiranju sirijskog regiona Afrin tačni, to bi ugrozilo regionalnu stabilnost i ne bi pomoglo u zaštiti bezbednosti turske granice.

"Ne verujemo da vojna operacija ide u prilog regionalnoj stabilnosti, stabilnosti Sirije ili zabrinutosti Truske za bezbednost svoje granice", rekao je novinarima zvaničnik, kojeg Rojters ne imenuje.

On je naglasio da ima ograničene informacije o navodnim vojnim potezima Turske.

Neimenovani zvaničnik je rekao da je takva vrsta aktivnosti destabilizujuća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: