LSV: Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo da reaguju povodom delovanja organizacije "Srbska čast".

Izvor: B92

Nedelja, 21.01.2018.

19:00

LSV: Država da obrati pažnju na delovanje

Predhodnih dana mediji su izvestili o paravojnim aktivnostima ove organizacije u bosansko-hercegovačkom entitetu Republika Srpska a slične informacije izneo je i ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić, navodi se u saopštenju LSV

LSV podseća i da su pripadnici ''Srbske časti'' letos su u Nišu, uz uvrede, pretnje i bacanje kamenica, prekinuli projekciju filma ''Albanke naše sestre'' i naglašava da njeno delovanje podleže zakonima ove države.

LSV posebno naglašava veze ove organizacije sa političkim krugovima iz Ruske federacije.

"Mir na Balkanu je na staklenim nogama, i svako delovanja ekstremnih nacionalsitičkih grupa, sa bilo koje strane dolazilo, može dovesti do pogoršanja situacije i nove eskalacije sukoba", ističe LSV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: