Vulinov odgovor ambasadoru Francuske: Vučić je pokazao...

Ministar odbrane Aleksandar Vulin oglasio se povodom izjave ambasadora Francuske u Srbiji Frederika Mondolonija.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug / Ministarstvo odbrane
Tanjug / Ministarstvo odbrane

On je poručio diplomati da "ne pokušava u obavezama da izjednači Beograd koji drži reč i Prišitnu koja ne sprovodi propisano i da bismo cenili da lekciju održi Prištini".

"Vučić je pokazao da zna kako se čuva suverenitet Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji, ali da li ambasador Francuske zna šta pise u Briselskom sporazumu? Da li zna da Priština još nije formirala Zajednicu srpskih opština i da pokušava da ukine sud za ratne zločine OVK pre nego je i počeo da radi", upitao je Vulin reagujući na izjavu ambasadora.

Vulin je upitao i kada već govori o avetima prošlosti da li zna da je na Kosovu i Metohiji od dolaska međunarodne zajednice ubijeno preko hiljadu Srba i da za njihove smrti gotovo niko nije odgovarao.

"Cenili bismo da tu lekciju održi Prištini a da ne pokušava da u obavezama izjednači Beograd koji drži reč i Prištinu koja ne sprovodi potpisano", ukazao je Vulin.

Prema njegovim rečima, Srbija nije kolonija niti prekookeanski posed.

"Bez obzira da li je član Evropske unije ili ne, Srbija je stara Evropska zemlja sa tradicijom poštovanja demokratije i tu nam nisu potrebne ni lekcije ni saveti. Srbija je vojno neutralna i iznad svega slobodna zemlja koja sama donosi svoje odluke i zemlja koja ne trguje ni svojim prijateljima ni svojom teritorijom", poručio je Vulin.

Podsetimo, francuski ambasador je istakao da je Francuska prijatelj Srbije, da prijatelji govore istinu jedni drugima, te da misli da predsednik Srbije zna da a neće biti integracije Srbije u EU bez sporazuma o Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 239 idi na stranu