Sputnjik: Uhapšeni naoružani Albanci; Policija: Nisu

Kosovska policija je u kafani u gračaničkom selu Livađe, većinski nastanjenom Srbima, od šestorice Albanaca oduzela oružje, preneo je “Sputnjik”.

Izvor: Tanjug

Subota, 20.01.2018.

15:02

Sputnjik: Uhapšeni naoružani Albanci; Policija: Nisu
Ilustracija: Thinkstock

Kako navode, kosovska policijska služba saopštila je da su kod osumnjičenih pronađena dva pištolja, municija, dva noža i dve metalne šipke.

Osumnjičeni Albanci su, posle saslušanja kod nadležnog tužioca, pušteni na slobodu i protiv njih će biti pokrenuta redovna procedura

Selo Livađe graniči se sa Lapljim Selom, u kojem bi popodne trebalo da boravi predsednik Srbije Aleksandar Vučić u okviru posete Kosovu i Metohiji.

Međutim, policija Kosova negirala je šest ljudi uhapšeno. Kako navode, niti je bilo hapšenje, niti bilo kakvog incidenta o kojem je izveštavao “Sputnjik”.

Takođe, policija je odbacila i da je jedna osoba u vozilu na ulasku u Prištinu iz pravca Veternika omela kolonu vozila u kojoj se navodno nalazio Vučić. Kako navode, netačno je da se radilo o koloni vozila gde je bio predsednik Vučić. U Prištini i okolini, kao i u naseljima na Kosovu koje će posetiti Vučić je mirno i nije bilo nekih bezbednosno interesantnih incidenata.

Portparol Kosovske policije za severnu Mitrovicu Besim Hoti rekao je da je trenutna situacija u tom delu KiM mirna i da do popodne nije bilo incidenata tokom boravka predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Ne, nema incidenata, sve je prošlo dobro, prema planu policije, i sve je u redu", rekao je Hoti, preneo je portal Ljajmi.

Putni pravci koji iz Kosovske Mitrovice vode prema Prištini, Gračanici i Lapljem selu su pokriveni policijskim patrolama, a preduzete su mere najvišem nivou predviđene za dolazak predsednika država.

Takve mere su preduzete i u Gračanici i u Lapljem selu gde se očekuje da boravi srpski predsednik.

Opširnije o Vučićevoj poseti Kosovu - OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: