Teodosije: Ne možemo da opstanemo ovde bez Srbije

Predsednika Vučića u manastiru Banjska dočekao je vladika raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije.

Izvor: B92

Subota, 20.01.2018.

12:17

Teodosije: Ne možemo da opstanemo ovde bez Srbije
Foto: Tanjug / Zoran Žestiæ

"Poseta predsednika Vučića za sve nas na Kosovu i Metohiji je veoma značajna. Mi koji danas živimo na ovim prostorima teškim životom, ne možemo da opstanemo bez države Srbije. Potrebno je da imamo snage, hrabrosti i strpljenja, ali jedino uz svesrdnu pomoć države moći ćemo da istrajemo. Kao i dosad", rekao je Teodosije.

On je dodao da se manastir Banjska obnavlja poslednjih nekoliko godina uspešno, a posebno prilogom predsednika Vučića nakon čega su se uključili i drugi.

"To nam daje nadu da i u ovo teško vreme možemo da obnovimo svetinje i učvrstimo naše prisustvo na Kosovu i Metohiji", kazao je Teodosije.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je u Banjskoj na Kosovu da će Beograd i Priština razmenjivati informacije o ubistvu Olivera Ivanovića.

Vučić je rekao da ima tri poruke za Srbe, prva je da moraju da opstanu i ostanu na Kosovu, druga da je došao da razgovaraju o tome ko može da im garantuje bezbednost i treća da vlast Srbije mora da se obračuna sa kriminalom i korupciji u sopstvenim redovima.

"Ne sme da nas bude manje na teritoriji gde smo oduvek živeli, a za to ćemo se kao država boriti na sve načine", dodao je Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić nalazi se u poseti Kosovu i Metohiji gde će razgovarati sa političkim predstavnicima Srba i građanima južno od reke Ibar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: