Antić o Vučićevoj poseti: Retki su oni u istoriji koji...

Potpredsednik SPS Aleksandar Antić ocenio je da je boravak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Kosovu i Metohiji za istorijsko poštovanje.

Izvor: Beta

Subota, 20.01.2018.

14:38

Antić o Vučićevoj poseti: Retki su oni u istoriji koji...
Foto: Tanjug

Kako kaže, Vučić je tom posetom pružio sunarodnicima više nego jasnu podršku.

On je u stranačkom saopštenju naveo i da je Vučićeva odluka da odmah posle atentata na lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici bude sa sunarodnicima "čin za istorijsko poštovanje".

"Retki su u našoj istoriji oni koji su imali smelosti da ličnim primerom pokažu doslednost svoje politike, a politika Srbije je bila i ostaće da Srbi na Kosovu i Metohiji moraju da se osećaju ravnopravno sa svojim sunarodnicima u celoj zemlji i da njihova država jednako brine i o njima", naveo je Antić.

Ukazao je i da Srbi na Kosovu i Metohiji nisu u vreme nekih ranijih vlada mogli da imaju osećaj sigurnosti, niti su se njihovim problemima vlasti Srbije bavile na način kako se to danas radi, preneo je SPS.

"Godine su propuštene u jalovom zanemarivanju i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i njihovom prepuštanju samima sebi, i to od strane onih kojima danas ne bi palo na pamet da makar obiđu te ljude i da sa njima podele brige i probleme", naveo je on.

Opširnije o Vučićevoj poseti Kosovu - OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: