"Hteli smo zajedno, ali nije bilo sluha - zato idemo sami"

Beograd -- Predsedništvo Demokratske stranke Srbije na predlog Gradskog i Izvršnog odbora donelo je odluku da na beogradskim izborima ta stranka nastupi samostalno.

Izvor: Beta
Podeli

DSS je saopštila da se zalagala za zajednički nastup na izborima srodnih stranaka, ali da "nije bilo sluha" za njih stav o potrebi jačanja saradnje "nacionalno odgovornih opozicionih stranaka".

Pročitajte još:

"Stoga će DSS, sa novim ljudima, energijom i izvršenom smenom generacija, iako u nepovoljnim izbornim uslovima, odlučno upoznavati Beograđane sa svojom vizijom za Beograd", naveo je DSS.

GIK je ranije proglasio šest izbornih lista za beogradske izbore:

  1. "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd"
  2. "Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka"
  3. "Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS), Dragan Maković Palma – Jedinstvena Srbija (JS)"
  4. "Da oslobodimo Beograd – Demokratska stranka (DS), Socijaldemokratska stranka (SDS), Nova stranka (NOVA) i Zelena ekološka partija – Zeleni (ZEP – Zeleni)"
  5. "Aleksandar Šapić - Gradonačelnik"
  6. Grupa građana "Šta radite bre – Marko Bastać".
Osim toga, pokreti "Dosta je bilo" i Dveri nastupiće zajedno na beogradskim izborima, potvrdili su lideri ova dva pokreta Saša Radulović i Boško Obradović.

Informaciju je objavila poslanica DJB Tatjana Macura, koja je preko Tvitera pozvala građane da daju potpis za zajedničku listu čiji će naziv biti "Dosta je bilo i Dveri - Da ovi odu, a da se oni ne vrate".

Lider DJB Saša Radulović je prošle nedelje pozvao predstavnike opozicije iz redova Dveri, inicijative Ne da(vi)mo Beograd i Ljubišu Preletačevića na razgovore o zajedničkom nastupu. Njegov poziv su odbili Luka Maksimović poznatiji kao "Beli" i inicijativa Ne da(vi)mo Beograd, dok je DJB ušao u pregovore sa Dverima.

Izbori u Beogradu biće održani 4. marta.

Politika

strana 1 od 8728 idi na stranu