Đurić: Vučićeva poseta KiM neizmerno znači našem narodu

Poseta Predsednika Srbije KiM Aleksandra Vučića šalje poruku jedinstva i snage čitave Srbije i neizmerno znači našem narodu, kaže Marko Đurić.

Izvor: Tanjug

Subota, 20.01.2018.

09:08

Đurić: Vučićeva poseta KiM neizmerno znači našem narodu
Foto: Tanjug

Direktor Kancelarije za KiM je naveo da će Vučić u Kosovskoj Mitrovici razgovarati sa svim vodećim predstavnicima Srba i narodom, a da će nakon toga posetiti Laplje selo.

"Našim ljudima u ovom teškom trenutku ova poseta znači da je čitava Srbija sa njima, da podržava njihovu borbu i ostanak i opstanak i niko nije srećniji od Srba na KiM da vidi predstavnike svoje države Srbije" naveo je Đurić.

On ističe da je odluka predsednika Srbije da poseti Srbe na Kosovu “od izuzetnog - suštinskog značaja”.

"Nema većeg ohrabrenja, i veće solidarnosti i zajedničke borbe od toga ne može biti", rekao je Đurić.

Direktor Kancelarije za KiM je u Banjskoj, odgovarajući na pitanja o stavu Prištine u vezi sa istragom ubistva Olivera Ivanovića i da nude razmenu informacija, rekao da "nas reči ne interesuju već samo dela".

"Neka kažu ko je ubica, neka pomognu da se on pronađe i ako nisu u stannju, neka omoguće organima Srbije da nesmetano vode istragu. Mi ćemo našu istragu svakako sprovesti, a njihovo odbijanje da na aktivan način pomognu govori već o tome kakve su namere", rekao je Đurić.

Što se dijaloga u Briselu tiče, Đurić je rekao da je naš zahtev samo da nam kažu ko je ubio Ivanovića "pa da razgovaramo dalje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: