"Odbacićemo svaku ponudu EU koja ne znači članstvo"

Turska će odbaciti svaku ponudu partnerstva sa EU koja ne znači članstvo u Uniji, saopštio je turski ministar za evropske poslove Omer Čelik.

Izvor: Tanjug

Petak, 19.01.2018.

23:36

Freeimages.com

On je upozorio da trenutna situacija ne daje Turskoj razlog da održi svoj dogovor o migrantima postignut sa EU.

"Predloge kao što je privilegovano partnerstvo ili nešto slično, ne uzimamo ozbiljno. Turskoj se ne može ponuditi tako nešto", rekao je on za Rojters.

"Kako god to bude nazvano, privilegovano partnerstvo ili saradnja protiv terorizma, takvu ponudu Turska neće čak ni razmatrati", dodao je Čelik.

Francuski predsednik Emanuel Makron je pre dve nedelje rekao da razvoj situacije u Turskoj ne dozvoljava progres u njenim nastojanjima da uđe u EU. On je dodao da bi i u tom smislu trebalo promeniti fokus i pomenuo mogućnost partnerstva koje bi bilo manje od punopravnog članstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: