Pens u Izraelu, donosi dve ključne odluke

Američki potpredsednik Majk Pens boraviće od danas u svojoj petoj poseti Izraelu.

Izvor: Tanjug

Petak, 19.01.2018.

12:41

Pens u Izraelu, donosi dve ključne odluke
Foto: Gettyimages

On u taj region donosi dve ključne političke odluke - označavanje Jerusalima kao izraelske prestonice i smanjivanje pomoći za Palestince.

Pens se vraća u region koji je, kako je istakao, posetio "milion puta" u svom srcu, prenela je agencija AP.

Potpredsednik će, tokom četiri dana, imati sastanke u Izraelu, Egiptu i Jordanu.

To je prva poseta visokog američkog zvaničnika od kako je Tramp obelodanio plan u decembru da priznaje Jerusalim kao prestonicu Izraela i da započinje proces prebacivanja američke ambasade tamo iz Tel Aviva, što je razljutilo palestinske lidere.

Bezbednosne teme i borba protiv terorizma će dominirati tokom Pensovog boravka u regionu, rekli su zvaničnici Bele kuće, ali očekuje se i da se prilikom posete postavi pitanje izraelske budućnosti.

Palestinci su odustali od planova da se sastanu sa Pensom tokom njegovog boravka na Bliskom istoku, navela je američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: