"U ponedeljak snimci, detalji o automobilu, dokazi..."

Kosovski tužilac Šućri Sulja, koji vodi istragu o ubistvu Olivera Ivanovića, najavio je da će u ponedeljak biti objavljeni prvi rezultati istrage, prenosi RTS.

Izvor: RTS
Podeli
Foto: Tanjug / Zoran Žestić
Foto: Tanjug / Zoran Žestić

On je rekao da će biti objavljeni snimci sigurnosnih kamera, detalji o zapaljenom automobilu, kao i forenzički dokazi, javljaju mediji u Prištini.

"Intenzivno radimo na istrazi ubistva Olivera Ivanovića. Očekujemo da će rezultati istrage u vezi sa snimcima sigurnosnih kamera, pregleda vozila i forenzički izveštaj biti objavljeni u ponedeljak", rekao je Sulja.

Sulja je naveo i da će u izveštaj biti uključene i izjave svedoka.

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je u utorak ispred sedišta stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Ivanović je pogođen sa šest metaka, a policija je tokom istrage pronašla zapaljeni automobil "opel astra" koji su, navodno, koristili napadači.

Kosovska policija ponudila je 10.000 evra za informacije o ubistvu.

Srpska policija zatražila je da učestvuje u istrazi.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da nema iskrene želje prištinskih vlasti da se na slučaju ubistva Ivanovića radi najprofesionalnije moguće i istakao da je potpuno nelogično odbijanje Prištine da organi iz Srbije pomognu u istrazi.

Kosovo

strana 1 od 2647 idi na stranu