Marjanoviću ipak produžen pritvor - "najduže do 10. marta"

Prvostepeno veće Apelacionog suda u Beogradu produžilo je pritvor Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo Jelene Marjanović, “najduže do 10. marta”.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 19.01.2018.

16:02

Marjanoviću ipak produžen pritvor -

Kako navode, u toku krivičnog postupka protiv njega prikupljeni su novi dokazi.

Podsećamo, Marjanović je osumnjičen za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči.

Protiv njega je u toku istraga pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu zbog krivičnog dela teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Podsećamo, Drugostepeno veće Apelacionog suda u četvrtak je ukinulo je rešenje kojim je početkom decembra bio produžen za još tri meseca i naložilo ponovno odlučivanje. Marjanoviću je 8. decembra bio produžen pritvor za još tri meseca, koji je prema toj odluci mogao da traje najduže do 10. marta, a danasnjim rešenjem ta odluka je zapravo potvrđena u formi novog prvostepenog rešenja.

Prema zaključku prvostepenog veća Apelacionog suda, od momenta kada je Marjanoviću određen pritvor prikupljeni su novi dokazi "koji jasno ukazuju na osnovanu sumnju da je okrivljeni izvršio krivično delo teško ubistvo”.

Osim toga, kako navode, puštanjem Marjanovića da se brani sa slobode “javnost bi bila uznemirena u toj meri da bi mogla ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka".

U zaključku Apelacionog suda se ističe i da se Marjanović pre hapšenja izjašnjavao o ubistvu supruge, a sa time bi, kako navode, mogao da nastavi ako se bude branio sa slobode, što bi takođe ugrozilo vođenje krivičnog postupka.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj u Srbiji već godinu i po sa raznim verzijama o identitetu izvršioca, kao i načinima i mestu izvršenja zločina.

Marjanović je uhapšen 15. septembra, nakon gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i pre toga bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: