"Ivanovića ubila organizovana i pripremljena grupa"

Istraga i dalje ne daje odgovore na suštinska pitanja pozadine ubistva Olivera Ivanovića. Ono što se zna, jeste način na koji je izvršen atentat.

Izvor: Prva

Petak, 19.01.2018.

00:12

Foto: Tanjug, AP

“Ovo podseća na političke atentate iz devedesetih godina, to je očito uradila organizovana i pripremljena grupa, neko ko ima iskustva ili je pripadnik nekih vojnih paravojvnih jedinica ili ima dugo iskustvo u organizovanom kriminalu”, kaže novinar “Blica” Vuk Cvijić.

Pucano je iz tzv "duge devetke" sa prigušivačem, koja se u sličnim zločinima najčešće koristi, i najverovatnije iz automobila koji je kilometar dalje od mesta ubistva pronađen spaljen.

“Ne može da se kaže da je ovo ubistvo specifično po načinu izvršenja i da na taj način možda da se gleda ko bi mogao da stoji iza njega, jer jednostavno oni se prilagođavaju situaciji i traže najbolje najbezbedniji po njih da odrade ubistvo i da posle toga mogu brzo da pobegnu sa lica mesta”, dodaje naš novinar Darko Jevtić.

Sličičan tip likvidacije tipičan je za međusobne obračune kriminalaca, ali Oliver Ivanović nije bio deo tog miljea.

“Mene više brine mogućnost da je neka specijalna služba ovo namerno ovako uradila kako bi zavarala tragove i zamajavala istragu. Nije nemoguće da je grupa likvidatora, ja mislim da su najmanje dvojica, iznajmljeni iz kriminalnog podzemlja”, ocenjuje kriminolog Zlatko Nikolić.

Detalji istrage i dalje nisu dostupni javnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: