"Srbija dobila agenciju za legalizaciju korupcije"

Beograd -- Postavljanjem Dragana Sikimića na čelo Agencije za borbu protiv korupcije pravi se institucija za legalizaciju korupcije i progon neistomišljenika, navodi PSG.

Izvor: Beta
Podeli

U saopštenju PSG ističe da je Sikimić, kojeg je Odbor Agencije pre dva dana izabarao za direktora te institucije, aktivista, kandidat i finansijer Srpske napredne stranke.

Pročitajte još:

"Očigledno i drsko izigravanje zakona nije slučajno - korupcija sada ima čvrsto pokriće u Agenciji, a vlast novi bič za progon političkih neistomišljenika. Srbija više nije država institucija i vladavine prava, već partijska družina i despotija", smatraju u PSG.

Oni navode da je Sikimić bio kandidat za odbornika opštine Zemun na listi vladajuće stranke, da je redovno učestvovalo u predizbornim aktivnostima i da je na listi donatora SNS.

Pokret je podsetio da je Agencija za borbu protiv korupcije ranije pokrenula postupak protiv SNS zbog sumnjivih donacija kojima je finansirana kampanja te stranke 2014. godine i radila provere donatora za predsedničku kampanju Aleksandra Vučića, pa je "ishod tih provera sada lako pogoditi".

"U isto vreme, Odbor Agencije ne odlučuje skoro dva meseca o žalbi predsednika Pokreta Saše Jankovića na odluku v.d. direktora Agencije kojom je Jankoviću, bez ikakvog na zakonu zasnovanog razloga, praktično zabranjeno da dve godine zarađuje za život", navodi se u saopštenju PSG.

Ocenjeno je da je "partijska SNS država razorila institucije Srbije kako bi nekažnjeno radila sve što hoće, finansirala se kako hoće i proganjala političke protivnike".

"Pokret slobodnih građana želi da gradi Srbiju kao institucionalnu državu vladavine prava i garantuje da, kada bude preuzeo odgovornost, nijedan član Pokreta neće biti na čelu nezavisnih i samostalnih institucija", ističe su saopštenju PSG.

Politika

strana 1 od 239 idi na stranu