"Sad je svima jasno ko vodi Kosovo"

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović kaže da odbijanje Prištine da se u istragu ubistva Olivera Ivanovića uključe organi Srbije pokazuje za šta se zalažu.

Izvor: B92

Petak, 19.01.2018.

17:34

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

''Ako nemaju šta da kriju, onda ne postoji nijedan razlog zašto Priština ne omogući našim državnim organima učešće u rasvetljavanju zločina koji je uznemirio čitav region'', smatra Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva je navela da je otkrivanje nalagodavaca ubistva Olivera Ivanovića za Srbiju od najvećeg interesa i poručila da od misije EU na KiM očekuje da podrži zahtev Srbije jer je, kako je istakla, reč o pitanju zajedničke bezbednosne politike, navodi se u saopštenju potpredsednice vlade.

Ona je takođe ukazala da pretnje i uvrede koji predstavnici zapadnih zemalja dobijaju zbog kritika najave ukidanja Suda za zločine terorističke OVK pokazuju koliko je vlastima u Prištini stalo do istinskog mira i saradnje.

''Sad je svima jasno ko vodi Kosovo. Ko je za mir, a ko da teroristi i ubice ne odgovoraju za svoje zločine. Srbija ostaje privržena razgovorima, saradnji, miru i očuvanju političke stabilosti čitavog regiona'', istakla je Mihajlovićeva.

Dodala je da je najbolji dokaz toga predstojeća poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji kako bi, kaže, bio sa sunarodnicima u ''izuzetnom teškom trenutku“.

Velika očekivanja od Vučićeve posete ima i srpska političarka sa Kosova Rada Trajković, koja je istakla da od predsednika Srbije očekuje da "objasni da li će izolovati ljude koje na severu Kosmeta predvodi Milan Radojičić", za koga je istakla da "na severu Kosova odlučuje o svemu i o dobrom i o lošem".

I sam Oliver Ivanović je ranije upozoravao da se kosovski Srbi više plaše ekstremnih Srba, nego Albanaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: