"Ne ide Vučić na Kosovo samo da se slika, kao drugi"

Predsednik Aleksandar Vučić posetiće Kosovo, to je uvek teška, rizična poseta i veliki bezbednosni izazov, kaže ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Izvor: Tanjug

Petak, 19.01.2018.

10:15

Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ

Sa Vučićem se o toj temi ne može razgovarati, niti se može od te namere odvratiti, dodao je Stefanović.

"Ubistvo Olivera Ivanovića ostavlja prostora za sumnju ko je sve mogao da učestvuje i čini tu posetu veoma složenom. Ali sa Vučićem se o toj temi ne može razgovarati, od te namere ga nikako ne možemo odvratiti, on ne razmišlja da li je njegova lična bezbednost ugrožena", rekao je Stefanović za Pink.

Naš posao je, kaže Stefanović, da učinimo sve što je moguće da zaštiti i njegova bezbednost i da bude zaštićena bezbednost Srba koji žive na KiM.

Predsednik Vučić na Kosovu će razgovarati sa ljudima, kaže Stefanović, hoće da čuje šta njih trenutno najviše opterećuje i želi da svojim prisustvom, ne samo unese mir, već i neku vrstu uverenja da ti ljudi nisu zaboravljeni.

"To je veoma važno. Vučić neće ići tamo na 15 minuta, da se slika, da izjavu i to je to, kao što mnogi rade. Ne samo što će to biti dva dana, on će ostati da razgovara, razgovaraće i severno i južno od Ibra, posvetiće to vreme svom narodu", rekao je ministar policije.

Stefanović kaže da predsednik Srbije želi da razgovara sa ljudima, da im kaže šta on može da uradi za njih, "šta je to što smo radili, radimo i što ćemo raditi za te ljude" i da svojim prisustvom, ne samo da unese mir, već i neku vrstu uverenja da nisu zaboravljeni.

"Morate da budete u kontaktu sa tim ljudima, da bi oni osetili vašu podršku. Predsednik je primao ovde delegacije Srba s KiM kada god je bilo teško, a takođe je išao tamo kad god je bilo teško i složeno." Kosovo je, kaže ministar, deo naše zemlje na kome trenutno nema pune nadležnosti, ali, bez obzira na to, vodi se računa o našem narodu koji tamo živi i nastaviće da se vodi računa.

Ubistvo Olivera Ivanovića, taj tragični čin, teroristički akt, prema Stefanovićevim rečima, čini ljude uznemirenim, osetljivim i povređenim i jedino što može ljude da umiri i brzo da vrati poverenje da je mirna situacija moguća, jeste brzo rešenje tog slučaja.

Predsednik Aleksandar Vučić odaće poštu lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću polaganjem venca na mestu njegovog ubistva, u Kosovskoj Mitrovici. Vučić će u subotu i nedelju boraviti na Kosovu i Metohiji, kako bi razgovarao sa kosovskim Srbima i ohrabrio ih nakon ubistva Ivanovića, u utorak, u Mitrovici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

172 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: