Jordan nagovestio okončanje krize u odnosima s Izraelom

Jordan je saopštio da je Vlada Izraela izrazila “duboko žaljenje“ što je čuvar izraelske ambasade u Amanu ubio dva Jordanca.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.01.2018.

23:06

Jordan nagovestio okončanje krize u odnosima s Izraelom

Kako se navodi, Jordan je time nagovestio da je prevaziđena diplomatska kriza izazvana ovim incidentom.

Izrael je naknadno potvrdio da je postigao sporazum s Jordanom koji omogućava obnovu aktivnosti ambasade u jordanskoj prestonici, preneli su izraelski mediji.

Izveštaj državne jordanske novinske agencije Petra o okončanju krize između dva suseda, koji su sklopili mir 1994.godine, objavljen je uoči posete potpredsednika SAD Majka Pensa obema zemljama tokom vikenda.

Petra je objavila da je Izrael poslao zvanični memorandum u kome se izražava žaljenje zbog pucnjave u julu i nude kompenzaciju porodicama žrtava, kao i da će se preduzeti zakonske mere u vezi s tim slučajem.

Jordan nije dozvoljavao povratak izraelskog ambasadora dok Izrael ne pokrene suđenje protiv čuvara. On je tvrdio da je pucao u samoodbrani i dočekan je kao heroj u Izraelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: