Euleks: Lokalne vlasti odlučuju o učešću Srbije u istrazi

Misija EU na Kosovu Euleks saopštila je da o zahtevu Srbije o učešću srpskih organa u istrazi ubistva Olivera Ivanovića odlučuju kosovske vlasti.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.01.2018.

16:03

Euleks: Lokalne vlasti odlučuju o učešću Srbije u istrazi
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

"Misija Euleks ne donesi odluke ove prirode. Lokalne vlasti odlučuju da li će Srbija biti uključena u istragu ubistva Olivera Ivanovića", naveo je Euleks, prenosi RTK na srpskom jeziku.

Kosovski predsednik Hašim Tači je sinoć, nakon razgovora telefonom sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, rekao da su kosovski organi spremni da, u skladu s važećim zakonima, sarađuju i prihvate svaku pomoć koja bi mogla dovesti do razrešenja slučaja ubistva Ivanovića.

Direktor srpske policije Vladimir Rebić izjavio je ranije da MUP i BIA angažuju sve resurse na istrazi ubistva Ivanovića, u utorak u Severnoj Mitrovici, ali i da još čekaju odgovor na zahtev da se u istražni postupak uključe i tručnjaci iz Beograda.

Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Mitrovici Šićri Sila izjavio je prethodno da sve službe intenzivno rade na otkrivanju počinioca ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića, preneo je prištinski portal "Telegrafi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: