Pritvor bivšem pripadniku HVO zbog zločina nad Srbima

Sud Bosne i Hercegovine je odredio jednomesečni pritvor hrvatskom državljaninu Zdenku Grbavcu, jer se tereti za zločine protiv čovečnosti počinjene nad Srbima.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.01.2018.

14:45

Pritvor bivšem pripadniku HVO zbog zločina nad Srbima
Ilustracija: Thinkstock

Grbavac (51) je početkom sedmice uhapšen na graničnom prelazu Bijača, prilikom ulaska iz Hrvatske u BiH, zbog sumnji da je počinio ratne zločine, javila je agencija Hina.

Detalji nisu saopšteni, ali lokalni mediji navode kako je Grbavac pod istragom, jer je navodno kao pripadnik Hrvatskog veća odbrane (HVO) učestvovao u ubistvu trojice zarobljenika srpske nacionalnosti.

Odlučujući o zahtevu Tužilaštva BiH za određivanje pritvora, sud je ocenio kako je ta mera opravdana jer postoji opasnost od bega i ometanja kaznenog postupka uticanjem na svedoke i saučesnike, saopštio je Sud BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: