"Znamo za izjavu Vučića, ali nismo dobili zvaničan zahtev"

Unmik još nije dobio zahtev iz Beograda da se Srbija uključi u istragu o ubistvu lidera GISDP Olivera Ivanovića, izjavila je portarolka Misije Sanam Dolatshahi.

Izvor: Beta

Sreda, 17.01.2018.

16:50

"Upoznati smo sa izjavom predsednika Vučića, ali još nismo primili nikakav zvaničan zahtev te prirode", rekla je ona agenciji Beta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je povodom ubistva lidera Ivanovića da je Srbija uputila dopis Euleksu i Unmikuu sa zahtevom da državni organi Srbije učestvuju u istrazi.

Beti je u Euleksu rečeno da će Priština doneti odluku o tome da li će Srbija učestovati ili ne u istrazi Ivanovićevog ubistva u Kosovskoj Mitrovici.

"Na kosovskim vlastima je da odluče da li će Srbija učestovati u istrazi", rekla je šef kancelarije za štampu i javno informisanje Euleksa Dragana Nikolić Solomon na pitanje da li je zahtev stigao u Euleks.

Vučić je naveo da su članovi Saveta za nacionalnu bezbednost uvereni su da bi učešće organa Srbije u istrazi značilo otkrivanje istine o ubistvu Ivanovića

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: