"Da je deset odsto sada okupljenih glasalo za Olivera..."

Veoma je bitno da se počinioci ubistva Olivera Ivanovića otkriju, ne samo zbog građana Kosovske Mitrovice, već zbog celog društva, kaže advokat Nebojša Vlajić.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Ukoliko kosovsko društvo “misli” da bude društvo u kome pojedinac ima prava kao što ima neki drugi pojedinac, kaže Vlajić, koji je branio Ivanovića u postupku za navodne ratne zločine protiv Albanaca, onda je veoma važno da se počinioci što pre otkriju, jer to je, podvlači, važno za svakoga.

“Kako ćemo dalje, to je teško reći. On je uživao veliko poštovanje među građanima i sećanje na njega i na ono što je učinio za ovaj grad, neće biti zaboravljeno nikada. Proći će godine, možda i decenije, da se u našoj sredini iznedri ovakav jedan lider kakav je bio Oliver Ivanović”, rekao je Vlajić, nakon potresnog ispraćaja Ivanovića na njegov poslednji put.

Vlajić konstatuje da su Ivanovića na večni počinak ispratile hiljade građana, te kaže da bi, da je samo 10 odsto od okupljenih glasalo za njega na lokalnim izborima na KiM u oktobru prošle godine, “on bi danas bio gradonačelnik i verovatno bi situacija bila drugačija”.

“Međutim, to se nije desilo, ali on uživa veliko poštovanje među građanima i sećanje na njega i na ono što je učinio za ovaj grad neće biti zaboravljeno nikada”, podvlači Vlajić.

Građani Kosovske Mitrovice oprostili su se danas od Olivera Ivanovića, koji je ubijen u utorak ispred svojih stranačkih prostorija - Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda”, a povorka sa posmrtrnim ostacima Ivanovića, koja je krenula oko 11 sati od sedišta njegove stranke, kretala se u potpunoj tišini, samo se čulo pojanje sveštenika, do benzinske pumpe na izlazu iz Mitrovice.

Ivanović će biti sahranjen u četvrtak u 12.30 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Kosovo

"Kako vreme prolazi..."

Lider GI SDP Oliver Ivanović ubijen je pre šest meseci, a njegove stranačke kolege i porodica i dalje tragaju za istinom ko su ubice i nalogodavci.

Kosovo nedelja 15.07. 09:37 Komentara: 18
strana 1 od 2646 idi na stranu