MUP pisao Euleksu, Euleks kaže "odluka na Prištini"

MUP je saopštio da je više puta pisao Euleksu i Unmiku povodom učešća srpskih organa u istrazi ubistva Olivera Ivanovića. Euleks kaže da je odluka na Prištini.

Izvor: B92

Sreda, 17.01.2018.

12:02

MUP pisao Euleksu, Euleks kaže

Podsetimo, kosovski premijer Ramuš Haradinaj je nakon atentata i najave Beograda da će hitno zahtevati učešće u istrazi rekao da "ne pozdravlja ničije izjave o uplitanju u red i zakon na severu".

MUP je u saopštenju naveo da je direktor policije Vladimir Rebić razgovarao sa predstavnicima Euleksa i insistirao na hitnom uključenju srpskih državnih organa u istragu, kao i da se policiji odmah dostave sve raspoložive informacije o ubistvu.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova očekuje da uviđaj bude izvršen na najvišem profesionalnom nivou, jer bi u suprotnom istraga bila izuzetno otežana i moglo bi da dođe do teških posledica. Insistiramo da Euleks u najkraćem mogućem roku uključi državne organe Republike Srbije u krivičnu istragu, što bi omogućilo da počinioci ovog teškog krivičnog dela budu što pre privedeni. Ministarstvo unutrašnjih poslova objaviće i sva dokumenta kojima je zatraženo uključivanje državnih organa Republike Srbije u istragu, kao i upućeni zahtev za svim raspoloživim informacijama sa kojima raspolažu Euleks i UNMIK", navodi se u saopštenju.

Na drugoj strani, agencija Beta je prenela da je stav Euleksa da će Priština doneti odluku da li će Srbija učestovati u istrazi ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici.

"Na kosovskim vlastima je da odluče da li će Srbija učestovati u istrazi", rekla je šefica kancelarije za štampu i javno informisanje Euleksa Dragana Nikolić Solomon na pitanje da li je zahtev stigao u Euleks.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da je Srbija uputila zahtev Euleksu i Unmiku sa zahtevom da državni organi Srbije učestvuju u istrazi.

Kako je rekao, članovi Saveta za nacionalnu bezbednost uvereni su da bi učešće organa Srbije u istrazi značilo otkrivanje istine o ubistvu Ivanovića.

Kosovski zvaničnici su rekli da bi "u pomoć mogli da pozovu američki FBI".

Haradinaj je naveo i da smatra da je ubistvo "rezultat ilegalnog mešanja na severu od instanci van Kosova".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: