Nastavak suđenja za ubistvo Slavka Ćuruvije

Suđenje optuženima za ubistvo novinara i izdavača Slavka Ćuruvije trebalo bi da bude danas nastavljeno u Specijalnom sudu u Beogradu.

Izvor: Beta

Sreda, 17.01.2018.

00:31

Nastavak suđenja za ubistvo Slavka Ćuruvije
Foto: Screenshot

Na prethodnom ročištu, u decembru prošle godine, najavljeno je da će kao svedok biti pozvan i član obezbeđenja redakcije " Dnevnog telegrafa" Neša Radović.

Svedočeći u decembru, radnik redakcijskog obezbeđenja "Dnevnog telegrafa" Nenad Kokot je rekao isto što i ostali iz obezbeđenja na prethodnim ročištima, da je obezbeđivao samo redakciju a ne i Ćuruviju.

Kokot je naveo da 11. aprila 1999. nije bio u smeni i da misli da je tog dana od osam do 20 sati, radio Neša Radović, posle čega je sudsko veće odlučilo da ga pozove da svedoči.

Redakcijaska oprema se tada nalazila u iznajmljenom stanu u Svetogorskoj ulici, u prizemelju zgrade u kojoj je Ćuruvija živeo.

Iz tog prostora, kako su na prethodnim ročištima svedočili ostali članovi redakcijskog obezbđenja, se nije video haustor u kome je Ćuruvija ubijen.

Za ubistvo su optuženi bivši načelnik Državne bezbednosti (DB) Radomir Marković, nekadašnji načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, bivši glavni inspektor Druge uprave DB Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak.

Prema optužnici, Ćuruviju je ubio Kurak koji je u bekstvu, a saučesnik mu je bio Romić koji je, kao i Radonjić uhapšen januara 2014.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici Beogradu, a optuženi su tokom prethodnih ročišta odbacili bilo kakvu povezanost s tim zločinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: