"Privatni pogrebnici upali u kapelu u Deligradskoj"

Direktor Javnog komunalnog preduzeća "Pogrebne usluge" Dragan Baltovski kaže da se blokadom centralne kapele u Deligradskoj ulici ne rešava ni jedan problem.

Izvor: Beta

Sreda, 17.01.2018.

12:57

Ilustracija: Thinkstock

Prema rečima Baltovskog, koje prenosi gradska služba za informisanje Beoinfo, jutros pre 7.00 grupa privatnih pogrebnika je svojim vozilima nasilno ušla u dvorište centralne kapele u Deligradskoj ulici i blokirala izlaz iz kapele, čime su onemogućili da se preminuli, koji treba danas da budu sahranjeni, blagovremeno prevezu na beogradska groblja.

On je dodao da su privatni pogrebnici na taj način blokirali i dovoženje preminulih iz bolnica koje svakodnevno obavlja JKP "Pogrebne usluge".

Baltovski je blokadu centralne kapele uporedio sa blokadom dovoda struje bolnicama i porodilištima i istakao da je takav potez potpuno neopravdan.

On je rekao da su radnici tog preduzeća uspeli da realizuju sve pripreme za održavanje za danas zakazanih sahrana, ali je sada onemogućeno da se taj posao u potpunosti obavi.

Isto tako, podsetio je da su privatni pogrebnici svoje zahteve izneli u Skupštini grada i Grad se složio sa delom zahteva koji je u njihovoj nadležnosti, a to su termini za zakazivanje sahrana.

Prema njegovim rečima, što se tiče uredbe koju donosi Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, za to je formirana radna grupa u kojoj učestvuju i privatnici. Oni na neki način odugovlače i onemogućavaju donošenje te uredbe koja bi omogućila rad svih, pa i njih.

Beogradski privatni pogrebnici i udruženja pogrebnika iz drugih delova Srbije za danas su najavili protestnu vožnju ulicama Beograda tokom koje će, kako su naveli, obići relevantne institucije odgovorne za monopol u oblasti pogrebnih usluga i ucenjivanje građana kao naručilaca tih usluga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: