UNICEF: U Jemenu stradalo ili povređeno 5.000 dece

Fond UN za decu (UNICEF) saopštio je je od posledica rata u Jemenu stradalo ili povređeno oko 5.000 dece dok je 1,8 miliona njih neuhranjeno.

Izvor: Beta/AFP

Utorak, 16.01.2018.

19:24

UNICEF: U Jemenu stradalo ili povređeno 5.000 dece

U izveštaju predstavljenom novinarima u Sani, UNICEF je naveo da skoro dva miliona dece ne idu u školu od početka sukoba u Jemenu koji je izbio u martu 2015. godine.

Gotovo polovina mladih u toj zemlji nema pristup čistoj vodi za piće, naveo je UNICEF i dodao da je 1,8 miliona dece neuhranjeno dok je za 400.000 njih potrebna hitna pomoć da bi preživeli.

Pored sukoba i gladi, Jemen je pogodila i epidemija kolere od koje je obolelo više od milion ljudi, dok jednu četvrtinu inficiranih predstavljaju deca ispod pet godine, dodao je UNICEF.

U građanskom ratu u Jemenu od marta 2015. poginulo je skoro 9.000 ljudi, nekoliko desetina hiljada je ranjeno, a više od 2,5 miliona je u izbeglištvu. Zdravstvena i sanitarna infrastruktura je skoro potpuno uništena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: