"Nema dijaloga u Briselu dok ne saznamo ko je ubica"

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da dijalog u Briselu neće biti nastavljen sve dok se ne sazna ko je ubio Olivera Ivanovića.

Izvor: B92

Utorak, 16.01.2018.

22:31

Foto: Tanjug

"Dijalog se neće nastaviti sve dok ne dobijemo odgovor ko je ubio Olivera Ivanovića. Kakav dijalog?", rekao je Đurić koji je danas sa delegacijom Beograda napustio pregovore sa Prištinom u Briselu.

On je kazao da Priština treba da pokaže - kada su "samostalni" - ko stoji iza ubistva.

Đurić je istakao i da je Srbija opredeljena za dijalog i da se svih godina ponaša tako da sačuva bezbednost i opstanak Srba na Kosovu, a da sa druge strane mogu da se čuju izjave poput one koju je dao predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji da će "doći do Niša".

"Zamislite kada bi tako nešto izjavila (predsednica Skupštine Srbije) Maja Gojković. Da li bi onda evropski političari i međunarodna zajednica ćutali i kakao bi se ponačali. Njima se sve toleriše i ćuti se na paljenje srpske imovine i zločine", rekao je Đurić.

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" preminuo je nakon što je upucan ispred kancelarije u Kosovskoj Mitrovici.

Obdukcioni nalaz je pokazao da je Oliver Ivanović ubijen sa šest metaka iz pištolja zastava M70A, poznatog kao "duga devetka", navode iz KBC Kosovska Mitrovica.

"Postoji šest ulaznih rana i četiri izlazne, dva metka su se zadržala u telu. Povrede su u predelu gonjeg dela grudnog koša", rekao je direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović.

Kako kaže, obdukcija je trajala oko četiri sata, a hici su povredili vitalne organe Ivanovića, gornju aortu, šuplju venu i jetru. Opširnije u posebnoj vesti.

Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici Šikri Sila izjavio je da dva tužioca istražuju ubistvo Olivera Ivanovića - Srbin i Albanac.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ubistvo Olivera Ivanovića teroristički akt i da će se Srbija prema tom aktu tako i odnositi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: