"Dao život za svoj cilj": Cveće i sveće za Ivanovića FOTO

Ispred kuće Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici okupljaju se njegovi prijatelji i stranačke kolege kako bi mu odali počast.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 16.01.2018.

18:25

Foto: Tanjug, AP/Bojan Slavkoviæ

Ljudi pale sveće, ostavljaju vence i cveće u žardinjerama ispred kuće ubijenog Ivanovića i u tišini čekaju da se poslednji put oproste od njega.

Kum porodice Ivanović Mića Kokerić rekao je za Tanjug da Srbi na Kosovu, ili barem u Kosovskoj Mitrovici, nisu imali boljeg, jačeg, hrabrijeg, odgovornijeg čoveka, čoveka koji je davao sve od sebe, na kraju i život za svoj cilj, a to je da Srbi ostanu i opstanu.

"Ljutio se na sve one koji su iz razno-raznih razloga napuštali Kosovo, a on je mogao prvi da ode. Bio je natprosečno inteligentan, čovek koji je završio dva fakulteta, imao uvek rezultate, bio internacionalni karate sudija, mogao je da ide gde god hoće, da bira metropolu. On je, od prvog dana naše borbe za opstanak bio na čelu, a na kraju je platio to svojim životom”, rekao je Kokerić.

Kaže i da pozivi saučešća i podrške porodici dolaze iz celog sveta.

Nešto pre 18.30 h kovčeg sa telom lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića dovezen je u prostorije Inicijative u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Kovčeg su dočekali članovi porodice, stranačke kolege i mnogobrojni građani koji su se tokom čitavog dana okupljali, palili sveće i polagali cveće na mesto gde je Ivanović ubijen.

U gradu neverica i muk, svi postavljaju samo jedno pitanje zašto je Oliver Ivanović bio meta ubica kad je baš on bio za dijalog sa svima, za njega nije bilo nerešivog pitanja.

Njegovi saradnici u Inicijativi podsećaju da se uvek zalagao za bezbednost građana, o tome je pričao i u predizbornoj kampanji, nastojao je da zaštiti Srbe na Kosovu ma gde oni živeli, jedino kažu nije prihvatao činjenicu da i on može da bude meta napada.

Oliver Ivanović pošao je jutros oko 8 sati na posao kao i svaki dan, došao do ulaza u dvorište stranke gde je pogođen sa više hitaca iz pištolja najvrerovatnije sa prigušivačem jer niko nije čuo jak pucanj. Oni koji su bili u blizini opisuju to kao pucanj petardi.

Tim lekara obavio je obdukciju u Kosovskoj Mitrovici iako se to u ovom KBC-u ne radi.

Telo Olivera Ivanovića biće izloženo u prostorijama stranke odakle će sutra biti prevezeno za Beograd. Sahrana će se po želji porodice u četvrtak obaviti na Novom groblju u Beogradu.

Tokom čitavog dana u stranku stižu telegrami saučešća, a bol sa porodicom i onima koji su Ivanovića iskreno voleli i poštovali dele i Srbi iz Metohije i čitavog Kosova gde je Oliver stizao, pomagao im i hrabrio da ostanu ;i opstanu na svom ognjištu.

"On živ nije hteo da napusti Kosova, a sada će da nam ode u kovčegu", reči su građana.
Foto: Tanjug, AP/Bojan Slavkoviæ
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: