Srbin i Albanac istražuju ubistvo, nema osumnjičenih

Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici Šikri Sila izjavio je da dva tužioca istražuju ubistvo Olivera Ivanovića - Srbin i Albanac.

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.01.2018.

17:44

Srbin i Albanac istražuju ubistvo, nema osumnjičenih
Foto: Tanjug / Zoran Žestiæ

"Ubistvo Olivera Ivanovića istražuje tim sastavljen od dva naša tužioca - Nijazi Redža i Jova Radović", rekao je Sila za BIRN, navodi se u UNMIK-ovom pres-klipingu.

On je dodao i da za sada nema osumnjičenih za ubistvo Ivanovića.

Istovremeno je Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu pokrenulo predistražni postupak povodom ubistva Ivanovića.

Tužilaštvo je Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije i Bezbednosnoinformativnoj agenciji podnelo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja u pravcu krivičnog dela terorizam, precizira se u saopštenju.

Osim toga, Sila je ranije izjavio za prištinski portal Ekspres da je na Olivera Ivanovića pucao za sada nepoznati napadač, te da se ubistvo dogodilo ispred sedišta njegove stranke "iz automobila u pokretu".

Policija je ispred njegove kancelarije pronašla tri čaure, rekla je Ksenija Božović iz njegove stranke za RSE.

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" preminuo je nakon što je upucan ispred kancelarije u Kosovskoj Mitrovici.

Policija Kosova nudi nagradu od 10.000 evra za relevantnu informaciju o ubistvu Olivera Ivanovića, preneo je kosovski portal Koha.net.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ubistvo Olivera Ivanovića teroristički akt i da će se Srbija prema tom aktu tako i odnositi.

"Počinioci ovog akta biće uhvaćeni, ako ih ne pronađu oni koji to moraju da učine, učinićemo mi", dodao je Vučić.

Kako je rekao, na sednici Saveta je dogovoreno i upućeno je pismo organima Euleksa i Unmika sa zahtevom da državni organi Republike Srbije učestvuju u sprovođenju istrage na teritoriji Kosova i Metohije.

“Zato što smo uvereni da bi to značilo i otkrivanje istine o ubistvu Olivera Ivanovića. Pronaći ćemo ubicu ili ubice. Nemam ovlašćenja da u ovom trenutku govorim o saznajnima kojim raspolažemo. Neću da spekulišem, ali ima interesantnih detalja koji ukazuju na moguće počinioce“, rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: