Haradinaj: Ne koristiti ubistvo za blokadu dijaloga

Kosovski predsednik Hašim Tači oštro je osudio ubistvo lidera GI SDP Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici. Oglasio se i premijer Kosova Ramuš Haradinaj.

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.01.2018.

12:11

Haradinaj: Ne koristiti ubistvo za blokadu dijaloga
Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

On je pozvao stanovnike severa Kosova da sarađuju sa policijom.

On je na Fejsbuku pozvao snage bezbednosti da "što pre rasvetle okolnosti smrti kako bi počinioci bili privedeni pravdi", prenosi AP.

Kosovski premijer Ramush Haradinaj oglasio se oko podneva povodom ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića ocenom da to ubistvo ne treba da blokira dijalog Beograda i Prištine.

"Zloupotreba ovog tragičnog dela u svrhu dnevne politike, čak i za blokiranje procesa koji imaju za cilj normalizaciju odnosa" Beograda i Prištine protivi se logici i duhu saradnje, napisao je Haradinaj na svom Fejsbuk profilu.

Dodao je da je istraga Kosovske policije o ubistvu Ivanovića u toku.

Delegacija Beograda napustila je dijalog u Briselu na vest o Ivanovićevom ubistvu i vraća se u zemlju.

Ranije je objaveljeno da se kosovski premijer Ramuš Haradinaj nije se oglasio povodom današnjeg ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, ali je, kako je prenosi portal "Kosovo lajv 360", osudio oružanu pretnju pripadniku Kosovske policije tokom akcije "Stop drogama u školama" u Đakovici.

Ranije danas Haradinajeva vlada se oglasila saopštenjem u kojem se osuđuje ubistvo Ivanovića i poziva policija da što pre identifikuje počinioce i privede ih pravdi.

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" preminuo je nakon što je upucan ispred kancelarije u Kosovskoj Mitrovici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: