Rada Trajković: Ubistvo Ivanovića - povratak devedesetih

Bivša poslanica u skupštini KiM Rada Trajković rekla je, povodom ubistva Olivera Ivanovića, da je za sve Srbe na Kosovu danas težak dan.

Izvor: B92

Utorak, 16.01.2018.

12:00

Rada Trajković: Ubistvo Ivanovića - povratak devedesetih

"Kada u društvu nemate dijalog, sučeljavanja, argumentovanih razgovora, onda imate povratak na 90-te godine. Ovo je za sve nas Srbe na Kosovu težak dan. Izgubili smo jednog od vodećih lidera", rekla je Trajković.

I svi prištinski mediji preneli su da je u Kosovskoj Mitrovici jutros ubijen Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda na Kosovu, kao i saopštenje kosovske vlade koja je osudila ovaj događaj i ocenila da je njime "osporena vladavina prava".

Udruženje Srba sa Kosova i Metohije ocenilo je da je današnje ubistvo Olivera Ivanovića najozbiljniji i najbezobzirniji napad na srpski narod na Kosmetu i na njegov opstanak u pokrajini, još od martovskog pogroma 2004, i ukazalo da će kosovske organe smatrati direktnim saučesnikom ako se u najkraćem roku ne pronađu ubice.

U saopštenju ovog udruženja se navodi da je ovaj zločin jasno usmeren na to da zaplaši i dezorganizuje Srbe, da im da do znanja da Kosmet nije sigurno mesto za njihov život i da o tome odlucuje neko drugi, a ne oni.

"Oliver Ivanović je paradigma srpskog stradanja na Kosmetu, a njegova surova likvidacija je svojevrsna poruka o tome kako ce proći svaki Srbin, borac za dostojanstvo i opstanak svog naroda u pokrajini", navodi se u saopštenju.

Udruženje Srba Kosova i Metohije zatražilo je hitnu istragu, hvatanje i kažnjavanje ubica i nalogodavaca, i smatra da je to najmanje što se u ovom trenutku može i treba uciniti.

"Ukoliko se to u najkraće vreme ne učini, smatraćemo policijske i pravosudne organe na Kosmetu direktnim saucesnikom u ovom zlocinu", poručili su iz Udruženja Srba KiM.

Pročitajte još i:

- Vučić: Teroristički akt, Srbija da učestvuje u istrazi

- Supruga Ivanović: Zna se ko je i šta uradio

- Direktor bolnice: Ivanović upucan u grudni koš, pet rana

- Policija: Imamo određene dokaze, nađeno zapaljeno vozilo

- Đurić: Napuštamo dijalog, vraćamo se u zemlju zbog ubistva

- Hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost u podne

- Vlada Kosova osudila ubistvo Olivera Ivanovića

-Specijalna emisija na TV Prva od 13h

- Slučaj Olivera Ivanovića, od suđenja do ubistva

- "U po bela dana izrešetaš čoveka... ljudi su uznemireni"

- Svetski mediji o ubistvu Ivanovića: Pojačaće tenzije

- Ubistvo Ivanovića glavna vest u regionu

- Reakcije srpskih političara na ubistvo Olivera Ivanovića

- EU osudila ubistvo Ivanovića; Šef Unmika "šokiran"

- Tači osuđuje, Haradinaj ni reč o ubistvu Ivanovića

- Haradinaj: Ne koristiti ubistvo za blokadu dijaloga

- Nakon ubistva u Kosovskoj Mitrovici mirno, ali napeto

- Rada Trajković: Ubistvo Ivanovića - povratak devedesetih

- Oliver Ivanović biće sahranjen u Beogradu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: