Princ Aleksandar o ubistvu Ivanovića: Bojim se da…

Princ Aleksandar Karađorđević izjavio je danas da ubistvo predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića ima mnogo izvršilaca i još više reditelja.

Izvor: B92

Utorak, 16.01.2018.

11:26

Princ Aleksandar o ubistvu Ivanovića: Bojim se da…
Foto: Screenshot

"Oni koji su pokrenuli hajku na Olivera Ivanovića, oni koji su saučestvovali u njegovom neopravdano dugom boravku u zatvoru, oni koji su imali sluha za sve i svakoga osim za nevolje srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji, oni koji i danas veruju da se problemi najuspešnije rešavaju odstrelom političkih suparnika, oni su ponovo preživeli i nastavljaju svoj zločinački pohod", naveo je Karađorđević u saopštenju.

Dodao je da ne želi unapred da osuđuje bilo koga, ali da se "boji da to ubistvo ima mnogo izvršilaca i još više reditelja".

"Ubistvo Olivera Ivanovića je užasno, ali neometano i nekažnjeno delovanje onih koji su podjednako krivi kao i onaj koji je povukao oroz, poraz je ljudskosti, civilizacije i demokratije, a tu niko nema pravo da ostane po strani", naveo je.

Dodao je da je ubistvo Ivanovića nenadoknadiv gubitak za njegovu porodicu, ali i za sve one kojima su mir i pravda na srcu i u mislima, kao i da je sa "tugom i gnevom primio tu vest".

Predsednik Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović umro je u Zdravstvenom centru u severnom delu Kosovske Mitrovice pošto je na njega nepoznata osoba jutros ispalila više hitaca iz pištolja. Pročitajte još i:

- Ubijen Oliver Ivanović

- Direktor bolnice: Ivanović upucan u grudni koš, pet rana

- Policija: Imamo određene dokaze, nađeno zapaljeno vozilo

- Đurić: Napuštamo dijalog, vraćamo se u zemlju zbog ubistva

- Hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost u podne

- Vlada Kosova osudila ubistvo Olivera Ivanovića

-Specijalna emisija na TV Prva od 13h

- Slučaj Olivera Ivanovića, od suđenja do ubistva

- "U po bela dana izrešetaš čoveka... ljudi su uznemireni"

- Svetski mediji o ubistvu Ivanovića: Pojačaće tenzije

- Ubistvo Ivanovića glavna vest u regionu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: