"Blic": Tužilaštvo pregovara s huliganima da priznaju

Beogradsko Više tužilaštvo pregovara s hrvatskim huliganima, koji su učestvovali u neredima na stadionu Partizana, o kolektivnom priznanju krivice, piše "Blic".

Izvor: Blic

Utorak, 16.01.2018.

07:16

StarSport

Pregovori su počeli u ponedeljak ujutru, navodi "Blic" pozivajući se na nezvanična saznanja koje je za taj list preneo "izvor upoznat u tok istrage protiv Splićana".

"Predmet pregovora pre svega biće visina kazne. U ovom trenutku, spominje se nekoliko mogućih ishoda, ali o tome će još biti rasprave. Tužilaštvo, međutim, inisistira na zatvorskim, a ne uslovnim kaznama", kaže izvor "Blica".

Kako objašnjava list, nakon što je postupajući tužilac izneo inicijalni predlog za priznanje krivice za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, za koje je najviša zaprećena kazna do 12 godina, njega su uz savete svojih branilaca razmatrali i uhapšeni Hrvati.

Prema saznanjima "Blica", u okviru tog sporazuma tužilaštvo predlaže zatvorske kazne za nasilnike, kao i proterivanje iz Srbije na period od tri godine. Uz to, dodaje list, Splićenima uhapšenima u neredima biće zabranjeno da prisustvuju fudbalskim utakmicama "na stadionu JNA".

S druge strane, Hrvati traže da im pritvor odmah po priznanju krivice bude ukinut, te da zatvorsku kaznu odsluže u Hrvatskoj, navodi "Blic".

Uz to, tvrdi, na osnovu dokaza koji su do sada sklopljeni u okviru istrage, neki od njih smatraju i da ne postoji osnov za osudjujuće presude, pa se protive potpisivanju sporazuma koji bi ih tretirao jednako, kao grupu.

Jedan od njih je i navodni predvodnik grupe Damir Tovarović, MMA borac iz Splita, hrvatskoj policiji odranije poznat po kriminalnim radnjama, navodi beogradski list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: