"Pokušaj zastrašivanja Srba i prikaz bezakonja Kosova"

Ambasada Rusije u Beogradu saopštila da je ubistvo Olivera Ivanovića još jedan pokušaj zastrašivanja srpskog stanovništva i prikaz bezakonja koje vlada Kosovom.

Izvor: B92

Utorak, 16.01.2018.

22:06

Foto: GettyImages

"Ovo je još jedan pokušaj zastrašivanja srpskog stanovništva, podrivanja perspektiva mirnog i uzajamno prihvatljivog rešenja sukoba. Ovo je slikovit prikaz bezakonja i nasilja koji su sada zavladali Kosovom", navodi se u saopštenju Ambasade Rusije, dostavljenom Tanjugu.

Ističe se da je Ambasada duboko šokirana terorističkim napadom u kojem je tragično poginuo Oliver Ivanović, čovek koji je, kako se ističe, nakon agresije NATO na Srbiju i nasilnog odvajanja KiM posvetio svoj život zaštiti prava srpskog naroda u Pokrajini.

U saopštenju Ambasade Rusije se, uz izraze dubokog saučešća porodici i najblizima poginulog, navodi da je Ivanović zbog toga bio izložen progonima.

U Ambasadi Rusije izražavaju nadu da će zločin biti do kraja istražen uz vodeću ulogu međunarodnih struktura na Kosovu i učešće srpskih nadležnih organa i da će ubice biti surovo kažnjene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: