"Ubistvo Olivera Ivanovića je pucanj u mir"

Predsednik DS Dragan Šutanovac ocenio je da je ubistvo lidera Olivera Ivanovića "pucanj u mir" i "prvi politički atentat u poslednjih 15 godina".

Izvor: B92

Utorak, 16.01.2018.

14:47

Izražavajući saučešće porodici Olivera Ivanovića i svim građanima Srbije, Šutanovac je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa liderom Nove stranke Zoranom Živkovićem kazao da je Ivanović imao viziju građanskog mira na Kosovu.

"Danas je tužan dan i velika tragedija. Njemu su mnogi u proteklom vremenu crtali metu na leđima. Ovo nije pucanj u njega kao čoveka, roditelja, brata, oca već u čoveka koji se zalagao za mir. Atentat na Olivera Ivanovića je vraćanje u davne godine", kazao je lider DS-a.

Po njegovim rečima, ubistvo Olivera Ivanovića je "poruka da ne smete mirno da govorite i zalažete se za vrednosti društva a da vas ne stigne metak".

"Ne znamo ko je kriv, ali znamo da niko nije nevin. Svi su krivi, ovo je tragičan događaj za sve", kazao je Šutanovac i pozvao nadležne da "ne objašnjavaju ko je Oliver bio već da kažu ko je pucao u njega u ko je naredio ili inspirisao taj pucanj".

Predsednik Nove stranke Zoran Živković rekao je da Ivanović nije zaslužio ovakvu smrt.

On je kazao da je Ivanović uhapšen kad se u Srbiji promenila vlast i kada su došli "neki Đurić i neki Vučić koji od jutros glume da im je žao a optuživali su ga da želi da oslabi srpsko jedinstvo".

Živković je kazao da hitno treba utvrditi činjenice o ubistvu i pozvao građene da večeras od 19 sati ispred Hrama Svetog Save zapale sveće za Olivera Ivanovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: