"Kada nema dijaloga rastu tenzije"

Poslanik Srpske liste Igor Simić kaže da se na Kosovu javljaju tenzije kada nema dijaloga, zbog čega nastavak razgovora u Briselu ocenjuje kao značajan.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.01.2018.

11:28

EPA, Valdrin Xhemaj

"Kada nema dijaloga imamo tenzije na prostoru KiM i u tim tenzijama najčešće žrtve su Srbi koji žive na prostoru KiM, bilo preko montiranih optužnica ili tako što se uništava njihova imovina", rekao je Simić za RTS.

On je dodao se razlikuje odnos prema rešavanju kosovskog problema - "sa jedne strane imamo državnički predsednika Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za KiM Marka DJurića koji na održiv način žele da reše problem Srba i Albanaca, a sa druge strane su predstavnici Prištine koji to doživljavaju kao obavezu koju im nameću zapadni mentori".

Upitan za inicijativu u prištinskom parlamentu za ukidanje Specijalnog suda za OVK on je rekao da je to dovelo do frustracije odnosa Albanaca i međunarodnih predstavnika na KiM, a da su opet najčešće žrtve Srbi koji samo žele da žive na svojim imanjima.

"Mi smo zainteresovani za zadovoljenje pravde. Veliki broj srpskih žrtvara čeka pravdu, da se vidi ko su odgovorni za proterivanje i ubijanje Srba na prostoru KiM", rekao je Simić.

On je rekao da Srbi već 1731 dan čekaju formiranje Zajednice srpskih opština i da Medjunarodna zajednica po tom pitanju nije pokazala agilnost da izvrši pritiosak na Prištinu da ispuni ono što je dogovoreno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: