Rama "progurao" albanski u Makedoniji

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da njegova Socijalistička partija ima najveći doprinos za usvajanje Zakona o upotrebi jezika u Makedoniji.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 15.01.2018.

11:31

Rama
Tanjug, arhiva

Podsetimo, odlukom makedonskog parlamenta albanski jezik postao je drugi zvanični jezik u državnim institucijama i svim sredinama u kojim živi više od 20 odsto pripadnika albanske manjinske zajednica.

Rama je obraćajući se Omladinskom forumu albanskih socijalista rekao da, bez Socijalističke partije, usvajanje tog zakona bi bilo nezamislivo, preneo je portal Alsat M.

"Ova stranka ne menja stav o nacionalnim interesima, ni u trenutku kada je formirana OVK i kada je održana bitka za Kosovo. Ova partija se nije i neće promeniti od svojih stavova kada je u pitanju nacionalni interes u odnosima sa svim susedima", rekao je Rama.

Podsetio je da je u parlamentu Makedonije prošle sedmice usvojen Zakon o upotrebi jezika.

"Ja danas sa ponosom mogu reći da svi treba da budemo ponosni, treba da budete ponosni na sve one koji su glasali, podržavaju i veruju u ovu stranku, jer nijedna partija do sada nije uspela da formalizuje albanski jezik u Makedoniji", rekao je Rama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: