Misterija nestale devojčice - detektiv pronađen mrtav

Privatni detektiv Kevin Haligen kojeg su roditelji nestale devojčice Medeline Mekan unajmili da je pronađe, pronađen je mrtav na jugoistoku Engleske.

Izvor: B92, index.hr
Podeli
Foto: GettyImages
Foto: GettyImages

Policija za sada ne otkriva mnogo toga o njegovoj smrti, očekuje se nalaz obdukcije, a 56-godišnji Halligen pronađen je mrtav u kući njegove partnerke.

Policija njegovu smrt trenutno vodi kao nerazjašnjenu.

"Dobili smo dojavu o čoveku kojem je loše i adresu. Ubrzo nakon toga muškarac u pedesetima je preminuo", saopšteno je iz policije.

Medelin Mekan rođena je 12. maja 2003. godine, a nestala je 2007. iz apartmana u Portugalu u kojem je njena porodica provodila godišnji odmor i to nekoliko dana pred četvrti rođendan. Nikada nije pronađena, iako su njeni roditelji angažovali nekoliko privatnih detektiva, a jedan od prvih bio je upravo Haligen.

Roditelji Medeline s Haligenovom firmom “Oukli internešnal” (Oakley International) 2008. potpisali su ugovor vredan pola miliona funti, a ugovor je raskinut godinu dana kasnije.

Haligenovu smrt nisu komentarisali, a ističu da s njim nisu bili u kontaktu od raskida ugovora.

Inače, Haligen je nakon toga izručen u SAD gde je priznao optužbe za prevaru pre potrage za Medelin. Osuđen je, ali je ubrzo pušten jer je većinu kazne odradio u istražnom zatvoru, da bi se potom vratio u Britaniju.

Roditelji devojčice su nakon Haligena angažovali još nekoliko privatnih detektiva koji su bili jednako neuspešni u otkrivanju tragova o tome šta se dogodilo Medelin.

Skotland jard je 2011. godine počeo novu istragu koju je finansirala britanska vlada, ali misterija nestale devojčice nikada nije rešena.

Svet

strana 1 od 510 idi na stranu