Đurić: Sramotni i kukavički napadi na Srbe na Kosovu

Beograd -- Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najoštrije je osudio "sramotne i kukavičke napade" na imovinu Srba na Kosovu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Kako navodi, veoma je neodgovorno to što međunarodna zajednica nije preduzela aktivnije korake kako bi se ovaj "teror protiv srpskog stanovništva zaustavio".

Đurić je naveo da je praznike na Kosovu i Metohiji obeležio niz napada na imovinu Srba i paljenje njihove letine.

"To što su se takvi napadi desili masovno i u vreme naših velikih praznika svedoči da je reč o organizovanoj kampanji zastrašivanja", istakao je Đurić, saopštila je Kancelarija za KiM.

Osim toga, Đurić je građanima u saopštenju čestitao Novu godinu po julijanskom kalendaru.

"Srpska Nova godina je praznik značajan za očuvanje našeg nacionalnog identiteta, jer mnogi narodi i civilizacije imaju svoje računanje vremena i Novu godinu, različite od gregorijanskog kalendara, i neguju ih kao jedan od simbola svoje posebnosti. Srbi, Jevreji, Arapi, Kinezi i drugi narodi i civilizacije svoje kalendare, koji nisu nužno astronomski najprecizniji, neguju jer na taj način čuvaju deo svoje samosvesti i ono što ih čini zajednicom, identifikujući se pred drugim narodima i predstavljajući bogatstvo svoje tradicije", naveo je Đurić u saopštenju.

Kosovo

strana 1 od 77 idi na stranu