"Rusija se vratila sebi... Hoće li i Crna Gora?"

Doček nove godine po julijanskom kalendaru održan je i u Podgorici, a organizovao ga je opozicioni Demokratski front.

Izvor: Beta

Nedelja, 14.01.2018.

08:23

Foto: Tanjug

Moleban hramu Hristovog vaskrsenja služio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije koji je pozvao na "pomirenje među braćom" u Crnoj Gori.

"Rusija se vratila sama sebi, hoće li se vratiti Crna Gora sama sebi? Daće Bog u novoj godini…Crna Gora koja se gradi na lažnim temeljima, na lažnoj veri ne može imati budućnost. Neophodno je da dođe do pomirenja među braćom, ne deleći se ni na ove ni na one, nego da se vratimo zajedništvu. Nije to Crna Gora Kralja Nikole. Treba da se oslobodimo laži, obmana, prevara. Deobe među braćom pretočile su se u jezičke i nacionalne deobe", poručio je Amfilohije.

Uoči molebana, u centru Podgorice je na Trgu nezavisnosti priređen doček Julijanske nove godine na kome su nastupili trubači i folk pevačice.

Proslava je završena mirno, uz pojačano prisustvo policije u gradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: