LSV: Moderne škole umesto raketnih sistema

Novi Sad -- Liga socijaldemokrata Vojvodine ocenila je da nabavka raketnih sistema Srbiji danas nije prioritet.

Izvor: Beta
Podeli

Osim toga, oni su pozvali predstavnike državnih organa da "valjanije procenjuju" šta je potrebno državi da bi život građana bio kvalitetniji.

Prema mišljenju LSV, izjava načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića o potrebi nabavke "raketnog sistema PVO dometa 400 kilometara", primer je "patriotskog" istupanja predstavnika vlasti, jer prioriteti Srbije treba da budu "obrazovanje, povećanje BDP i slično".

"Ne protivimo se efikasnom sistemu odbrane, ali u godinama kad je naš bruto društveni proizvod jedan od najnižih u Evropi, a Evropske plate na mesečnom nivou su u rangu godišnjih primanja zaposlenih u Srbiji, smatramo da je potrebno mnogo pažljivije određivati prioritetne zadatke", piše u saopštenju.

Dodaje se da je potrebno raditi na poboljšanju uslova rada u obrazovnom sistemu, poboljšanje infrastrukturne mreže, efikasnije privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta.

"Demografski pokazatelji Srbije su jako loši, a trendovi jasno ukazuju da će se odliv mladih građana zemlje ka zapadu nastaviti, pa čak i pojačati. U takvim uslovima vlasti Srbije ne smeju da se takmiče u naoružavanju, nego moraju ozbiljno da se bave problemima zemlje", dodala je LSV.

Politika

strana 1 od 239 idi na stranu