Raste broj mrtvih, Kalifornija u blatu FOTO

Los Anđeles -- Najmanje 18 osoba je poginulo u klizištima u Kaliforniji, a spasioci se i dalje bore da nađu preživele, piše “Skaj njuz“.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/AP (Mike Eliason)
Foto: Tanjug/AP (Mike Eliason)

Među onima koji su izgubili život je i četvoro dece, uključujući i trogodišnju devojčicu koja je umrla zajedno sa svojom majkom. Najstarija žrtva ima 87 godina i njeno telo nađeno je u kući.

Foto: Tanjug/AP (Marcio Jose Sancez)
Foto: Tanjug/AP (Marcio Jose Sancez)

Veruje se da je sedam osoba u dobi između dve i 30 godina i dalje nestalo, a više od 1.200 spasilaca učestvuje u potrazi u blatu koje je prekrilo Montesito.

Naređena je evakuacija, a šerif okruga Santa Barbara Bil Braun naveo je da je akcija spasavanja u toku, ali da kako vreme odmiče sve je teže naći preživele.

Navodi se i da je 14 plaža u oblasti Santa Barbara zatvoreno za kupače zbog zagadjenja koje su izazvale poplave.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Zdravstveni zvaničnici su upozorili da je nivo bakterija u okeanu iznad prosečnih vrednosti. Građanima je poručeno da mogu da se šetaju po pesku, ali im je savetovano da ne ulaze u vodu.

Prema ranijim podacima, u Santa Barbari je uništeno 100 porodičnih kuća.

Foto: Tanjug/AP (Marcio Jose Sancez)
Foto: Tanjug/AP (Marcio Jose Sancez)

Prva velika oluja ove sezone donela je većem delu Kalifornije jake vetrove i olujno nevreme, a rekordne kišne padavine zabeležene su u zalivskoj oblasti San Franciska.

Meteorolozi su izdali upozorenja na poplave i prognozirali da bi talas hladnoće s jakim vetrovima mogao da donese Los Anđelesu veću količinu kiše nego što je ukupno palo u proteklih deset meseci.

Svet

strana 1 od 510 idi na stranu